Is uw website digitaal toegankelijk?
Featured

Is uw website digitaal toegankelijk?

Heeft u een eigen website of webshop? Vanaf 28 juni 2025 gaat de European Accessibility Act (EAA) van start. Deze wet voor digitale toegankelijkheid moet ervoor zorgen dat een grote groep mensen met een beperking producten en diensten net zo gemakkelijk gebruiken als mensen zonder een beperking. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mogelijk om een (web)pagina voor te lezen, alt-teksten bij afbeeldingen en het gebruik van contrasterende kleuren in titels en tekst. 

De EEA-wetgeving gaat gelden voor:

  • Webshops
  • Telecommunicatiediensten, zoals de apps en websites van providers
  • Audiovisuele diensten, zoals Netflix, Videoland en Spotify
  • Online en offline diensten die o.a. te maken hebben met transport, zoals apps en websites
  • Overig, bijvoorbeeld: besturingssoftware, pinautomaten, smartphones

Voor overheidsinstellingen geldt deze wet al sinds 2020 en sinds 2021 ook voor mobiele apps. Of uw website of webshop voldoet aan deze digitale toegankelijkheids controleert u eenvoudig via onderstaande checklist. 

Checklist online toegankelijkheid website online dialogue scaled

Lees hier het volledige artikel met handige tips. 

Bron: Frankwatching
Publicatiedatum: 12 juli 2024

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image