Kunstmatige intelligentie (AI) inzetten als extern brein voor lage inkoopkosten en creatieve recepten, het wordt steeds vaker ingezet. Tijdens het Future Menus Chefs Connect event, georganiseerd door Unilever Food Solutions, demonstreerde Max van Kalken hoe koks ChatGPT kunnen gebruiken. Met behulp van praktische voorbeelden liet hij zien hoe AI kan dienen als een extern brein voor creativiteit, lage inkoopkosten en het beheer van voedselverspilling.
Van Kalken benadrukte dat AI koks helpt slimmer, creatiever en efficiënter te werken. Hij laat zien dat ChatGPT fungeert als een 24/7 beschikbare brainstormpartner. Koks kunnen het gebruiken voor creatieve recepten en om inkoopkosten laag te houden, hoewel ze wel altijd de juistheid van de informatie moeten controleren. Inmiddels hebben diverse specialisten hun kennis in AI-tools geïntegreerd, waardoor zij eenvoudig toegang hebben tot gespecialiseerde kennis zonder kosten. Zo ontwikkelde fermentatiespecialist Christian Weij een Fermentalist, een AI-tool met zijn expertise over fermentatie.
Door ChatGPT slim in te zetten en het juiste gebruik van passende prompts, kunnen koks hun creativiteit een boost geven en tegelijkertijd efficiëntie en kostenbeheersing in de keuken verbeteren. Is uw onderneming klaar voor het gebruik van ChatGPT?
Lees hier het volledige artikel.
Bron: Food Inspiration
Publicatiedatum: 25 juni 2024