6 updates over de foodservice- en retailmarkt

6 updates over de foodservice- en retailmarkt

26 juni 2023

Het platform Food Inspiration verdiepte zich in onderzoeken en economische updates uit de foodservice- en foodretailmarkt. De 6 belangrijkste uitkomsten hebben ze op een rijtje gezet.

  1. 4,8% minder supermarktaankopen, met name vlees wordt minder gekocht.
  2. Men kookt vaker zelf en gaat minder vaak uit eten. Dat heef vooral te maken met gestegen prijzen.
  3. Daling 'out of home'. Voor corona lag het percentage van uitgaven voor food buitenhuis op 33%, nu nog op 28,7%.
  4. Hogere inkoopwaarde horeca. Dat komt mede door gestegen kosten.
  5. Inkoop bier 15,4% duurder ten opzichte van begin 2022.
  6. Horecavertrouwen (het vertrouwen van de ondernemers zelf) stijgt, consumentenvertrouwen nog niet

Lees hier het hele artikel

Bron: Food Inspiration

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image